logo HaarmanB ICT

foto toetsenbord
Wij
maken werk

van uw ICT


home | nieuws | diensten | AKTIES | faq | downloads | tarieven | referenties | contact


adsl
hardware
advisering / consultancy
webdesign
PC-onderhoud
data recovery
PC Strippenkaart
Software-licenties
Online backup
projectmatig werken
Beheer via internet
Tekst op papier digitaliseren


Diensten - Beheer op Afstand

Wat is het?
Soms is het gewoon niet praktisch om op klantlocatie problemen/vragen op te lossen. Onze dienst 'Beheer op Afstand' is dan een prima manier om -alleen met uw expliciete toestemming- letterlijk op afstand uw systeem over te nemen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw systeem verbinding met Internet heeft.

HaarmanB ICT gebruikt hiervoor het programma TeamViewer.

Ophalen van TeamViewer QuickSupport
Via deze webpagina start u het ophalen van TeamViewer QuickSupport .

Stappenplan (Windows):

 1. klik op het bovenstaande 'BoA'-icoon, er zal een webpagina geopend worden met daarop de tekst "Nu bezig met laden van TeamViewer"
 2. vervolgens krijgt u, afhankelijk van de gebruikte browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Torx, etc.), de vraag of u het bestand wilt Uitvoeren, Opslaan of Annuleren
  1. Internet Explorer: kies voor Uitvoeren.
   Ga naar stap 3
  2. Firefox: kies Opslaan. Rechtsboven zal de naar beneden wijzende pijl oplichten. Klik op deze pijl en en klik vervolgens op TeamViewer om deze te starten.
   Ga naar stap 3
  3. Google Chrome: linksonder de voortgang van het ophalen van TeamViewer getoond worden. Klik op TeamViewer om deze te starten
 3. Windows zal vragen of dit uitvoerbare bestand gestart mag worden, uiteraard mag dat. Ook de eventuele waarschuwing mbt het aanbrengen van wijzigingen positief bevestigen
 4. vervolgens verschijnt onze Disclaimer. Lees deze zorgvuldig door en als u akkoord gaat klikt u op Accepteren
 5. om 'Beheer-op-Afstand' mogelijk te maken dient het vervolgens verschijnende ID bij ons bekend te zijn (SMS, telefonisch, e-mail).
  Pas als u dit ID aan ons doorgeeft EN actief is kunnen wij uw systeem overnemen.
  Hiermee is verzekerd dat wij nooit uw systeem kunnen overnemen zonder dat u dat weet en/of toestemming heeft gegeven.

Uiteraard houdt u ten alle tijde de controle: u kunt zelf ook de muis bedienen en laten zien waar u bijvoorbeeld in vastloopt. Tevens is het mogelijk om bestanden over en weer te sturen.

In de praktijk is het vaak gewenst dat er telefonisch contact is tijdens de beheersessie, daarnaast is het ook mogelijk elkaar chatberichten te versturen.

 

'Host'-versie
In sommige situaties (met name in het geval van servers) is het juist *wel* de bedoeling dat ondersteuning 24 uur per dag 7 dagen in de week mogelijk moet zijn, simpel vanwege het feit dat dergelijke systemen achter slot en grendel staan.
Neem in dat geval contact met ons op om TeamViewer Host op uw systeem te laten installeren. Deze versie van TeamViewer wordt als Windows Service geïnstalleerd. Na installatie wordt TeamViewer Host dus automatisch gestart zijn en is geen tussenkomst van uw kant nodig om het betreffende systeem over te nemen.
Overigens zal er een Service Level Agreement worden opgesteld waarin afspraken worden vastgelegd omtrent o.a. verantwoordelijkheden, mandaat en onderhoudsvensters.

 

Verrekening van deze dienst
De dienst 'Beheer op Afstand' wordt verrekend middels de PC Strippenkaart (vóóruitbetaling met korting op uurtarief).
Maakt u gebruik van deze dienst en u hebt nog geen strippenkaart, zal u automatisch de kleinst mogelijke Strippenkaart in rekening worden gebracht, of zo u wenst een grotere. Uiteraard dient u uw naam- en adresgegevens aan ons op te geven.
Indien u beslist geen voorstander bent van deze wijze van vóóruitbetaling wordt minstens een half uur in rekening gebracht tegen het standaard uurtarief.

TeamViewer snel toegankelijk maken
Indien verwacht wordt dat er vaker gebruik gemaakt wordt van deze dienstverlening is het wellicht aan te bevelen om voor Windows-systemen een zgn. System Tray icoon te laten plaatsen. Neem hiervoor contact met ons op. Een alternatief kan zijn om een snelkoppeling naar de opgehaalde versie van TemViewer QuickSupport aan te maken.

 

Openingstijden: werkdagen 09:00 - 17:00 Sitemap CiWeb Webdesign en HaarmanB ICT
Het Rocht 65 email: support@haarmanb-ict.nl Disclaimer en Algemene Voorwaarden
9481 HJ Vries KvK: 4072901 Privacyverklaring
+31 (0)592 580 170 IBAN: NL97 INGB 0001665510 Klachtenregeling
  BIC: INGBNL2A Beheer-op-Afstand