logo HaarmanB ICT

foto toetsenbord
Wij
maken werk

van uw ICT


home | nieuws | diensten | AKTIES | faq | downloads | tarieven | referenties | contact


adsl
hardware
advisering / consultancy
webdesign
PC-onderhoud
data recovery
PC Strippenkaart
Software-licenties
Online backup
projectmatig werken
Beheer via internet
Tekst op papier digitaliseren


Diensten - Systeem Bewaking op Afstand - Aanvullende Modules

Aanvullende modules voor Windows servers en werkstations

A1 - Update Beheer
Over het wel of niet zinvol zijn van het zogenaamde patchen van besturingssystemen en daarop draaiende toepassingen wordt vaak gediscussieerd.
Systemen lopen echter een serieus risico, zowel ten aanzien van beveiliging als stabiliteit, als deze niet regelmatig worden bijgewerkt. Per saldo is er een sterk verhoogde kans op problemen welke uiteindelijk meer kosten om op te lossen (ook indirecte kosten als reputatieschade, overuren, etc.)!
Update Beheer (Engels: Patch Management) is dus weliswaar een absolute noodzaak, maar vaak een sluitstuk op de begroting. Dat geldt voor bedrijven, maar ook voor particulieren. En voor zowel servers als werkstations (lees: PC's en/of notebooks)

Met de activering van Update Beheer bent u verzekerd van een dagelijkse controle op a) het wel of niet ontbreken van beveiliging- en essentiële updates en b) veiligheidslekken of andere kwetsbaarheden.

Windows
Niet alleen die van het besturingssysteem zelf, Microsoft Office, maar tevens van geïnstalleerde toepassingen zoals Adobe Reader, Adobe Flash Player, Adobe Acrobat, Adobe Schockwave, Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Java, Opera, Skype, QuickTime, etc., etc.

OSX
Voor OSX worden allen noodzakelijke updates vastgsteld. Momenteel is het echter nog niet mogelijk om binnen deze module de implementatie van benodigde updates te starten.

Update Beheer voorziet in de basis in het detecteren van ontbrekende updates. Inbegrepen bij deze aanvulling is het desgewenst door HaarmanB ICT laten doorvoeren van de installatie van ontbrekende beveiliging- en essentiële updates. De dagen en tijdstip waarop dit gebeurt worden uiteraard met u afgestemd, evenals afspraken over het eventueel benodigd herstarten van het betreffende systeem.
Voor nog geen €0,14 (server) of €0,04 (werkstation) per dag heeft u daar geen omkijken meer naar!

In alle andere gevallen wordt de contactpersoon op de hoogte gesteld van de vastgestelde ontbrekende patches.

Indien gewenst wordt er ten aanzien van gedetecteerde kwetsbare plekken in uw server/computer een nadere analyse gemaakt en een Plan van Aanpak opgesteld om benodigde correcties door te voeren. De besteedde tijd wordt tegen het gangbare uurtarief of middels de PC Strippenkaart verrekend.

A2a - Beheerde Antivirus (Windows)
Het komt tegenwoordig niet zo vaak meer voor, maar er zijn mensen die geen antivirus op hun server en/of werkstation hebben geïnstalleerd. Het daarmee gepaarde risico van besmetting met een virus, Trojaans Paard of rootkit is levensgroot.

Binnen de dienst ‘Systeem Bewaking op Afstand’ kunt u gebruik maken van een beheerde antivirus oplossing gebaseerd op het antivirus product BitDefender. Dit product scoort onverminderd hoog in de antivirusteseten. Eén van de malware scans vallend onder onze 'PC Pitstop' wordt met Beheerde Antivirus uitgevoerd.
U kunt deze module als enige module of als aanvulling op server- of werkstationmodules gebruiken.
Voor ongeveer €0,08 per dag hoeft u zich over virussen geen zorgen meer te maken!

A2b - Beheerde Beveiliging (Windows)
Beheerde Beveiliging vormt een uitbreiding op het bovengenoemde Beheerde Antivirus. Deze module biedt tevens een Beheerde Firewall en Veilig Surfen.
Waarschijnlijk behoeft het begrip firewall geen nadere uitleg.

Veilig Surfen biedt u als gebruiker verdere ontzorging bij het surfen over het Internet doordat een website is ingedeeld in een bepaalde categorie. Niet alleen wordt het direct bezoeken van website in bepaalde categorieën geblokkeerd, maar tevens het 'onzichtbaar' benaderen van dergelijke websites.
Standaard worden websites in de categorieën Illegaal en Oplichting geblokkeerd.

A3 - semi-maatwerk (Windows/OSX)
In sommige gevallen is het wenselijk om éénmaal of meerdere keren per dag één of meer buiten de standaard controles om vallende zaken te controleren.

Voorbeeld: voor gebruikers met een geldige licentie op Outpost (Antivirus, Firewall of Security) wordt standaard de '24x7' controle op het correct gestart zijn van de onderliggende service gecontroleerd. In het geval van een werkstation wordt daarmee elk uur gecontroleerd of de beveiliging correct functioneert. En bewaakt.

De eerste 5 extra controles zijn gratis, daarna wordt per elke extra set van 5 controles een klein bedrag berekend. Zie voor de actuele kosten de Tarieventabel.

A4 - Automatische Taken (Windows)
In sommige gevallen zal het wenselijk zijn om regelmatig terugkerende (handmatige) acties automatisch te laten plaatsvinden. Of om na het vaststellen van een foutconditie op een controle een specifieke actie te laten ondernemen. In dat geval is daarvoor vaak een automatische taak beschikbaar.
Aan een automatische taak wordt een schema gekoppeld (dagelijks, wekelijks, maandelijks + tijdstip) waarop de taak gestart wordt. In sommige gevallen is het mogelijk het starten van een taak te koppelen aan een gebeurtenis.

Op dit moment zijn er automatische taken op het gebied van:

 • Active Directory
 • Antivirus
 • SQL Query
 • controle op actieve processen
 • controle op active services
 • defragmentatie
 • opschonen tijdelijke bestanden
 • opschonen logboeken
 • Exchange Store Control (Exchange 2003, 2007 of later)
 • virtualisatie (VMWare ESXi)
 • opschonen verouderde Java-versies

De eerste 5 automatische taken zijn gratis, daarna wordt per elke extra set van 5 taken een klein bedrag berekend. Zie voor de actuele kosten de Tarieventabel.

Bewakingsmodules voor serversystemen
S1 - Dagelijkse Server Veiligheidscontrole
S2 - Dagelijkse Server Gezondheidscontrole
S3a - Real-Time Server & Netwerk Bewaking - Basis
S3b - Real-Time Server & Netwerk Bewaking - Uitgebreid
S4 - Server & Netwerk Management

Bewakingsmodules voor werkstations
W1 of O1 - Dagelijkse Werkstation Gezondheid Controle
W2 of O2 - Real-Time Werkstation Bewaking

Gratis functionaliteiten voor servers en werkstations
'SBoA'-systeem icoon

Tarieven Systeem Bewaking op Afstand


Openingstijden: werkdagen 09:00 - 17:00 Sitemap CiWeb Webdesign en HaarmanB ICT
Het Rocht 65 email: support@haarmanb-ict.nl Disclaimer en Algemene Voorwaarden
9481 HJ Vries KvK: 4072901 Privacyverklaring
+31 (0)592 580 170 IBAN: NL97 INGB 0001665510 Klachtenregeling
  BIC: INGBNL2A Beheer-op-Afstand