logo HaarmanB ICT

foto toetsenbord
Wij
maken werk

van uw ICT


home | nieuws | diensten | AKTIES | faq | downloads | tarieven | referenties | contact


adsl
hardware
advisering / consultancy
webdesign
PC-onderhoud
data recovery
PC Strippenkaart
Software-licenties
Online backup
projectmatig werken
Beheer via internet
Tekst op papier digitaliseren


Diensten - Systeem Bewaking op Afstand

Actuele stand aantal bewaakte systemen:

Servers 0
PC's / notebooks 169
Mobiele apparaten 0

 

Dashboard aanmelding
Maakt u al gebruik van onze dienst 'Systeem Bewaking op Afstand' en heeft u aanmeldgegevens ontvangen voor het bewakingsgedeelte van uw eigen systemen?
Bekijk dan hier het overzicht van uw systemen.

Beschrijving
Onze dienst 'Systeem Bewaking op Afstand' is ons antwoord op het zo gangbare scenario dat er 'pas om hulp gevraagd wordt als het al fout gegaan is' met de computer.

Onze inschatting is dat een computergebruiker het liefst zorgeloos en productief aan het werk wil zijn. Niet geplaagd door verstoringen als gevolg van niet-opstarten van de computer of anderzins.

Voorkom onnodig tijdverlies door preventieve signalering van problemen, waarmee voorkomen wordt dat kleine problemen uitgroeien tot grote problemen.
Overtuig uzelf van de eenvoudige installatie en het gerustellende gevoel van dagelijkse controle van uw computer(s) op zaken die u belangrijk vindt.

Uw voordelen:

 • optioneel: 4 weken op proef zonder kosten of verplichtingen (aantal in overleg)
 • géén vaste looptijd of onderhoudscontract, maar een abonnement voor onbepaalde tijd.
  =>dus een opzegtermijn van slechts één maand !
 • SLA (=Service Level Agreement) voor alle standaard modules:
  *responsetijd op werkdagen (09:00 - 17:00): 8 uur
  *daarbuiten: tussen 09:00 en 15:00 eerstvolgende werkdag
 • géén investering in hard- en software
 • géén 'gespioneer' op uw systeem
 • volledig automatisch
 • éénmaal dagelijks worden de controles uitgevoerd (mits het systeem aanstaat...)
 • optionele dagelijkse, wekelijkse rapportages inbegrepen. Voor servers kan optioneel ook voor een maandelijkse rapportage gekozen worden
 • optionele rapportage van notities omtrent uitgevoerde acties (dagelijks, wekelijks en/of maandelijks)
 • ondersteuning voor alle Windows versies vanaf Windows 2000 (server en werkstation)
 • ondersteuning voor Linux (server, diverse distributies)
 • ondersteuning voor Macintosh (vanaf OSX 10.5)
 • geschikt voor MKB, particulieren en bedrijven die ICT (gedeeltelijk) willen uitbesteden
 • geschikt voor nieuwe en oude systemen
 • geschikt voor servers en werkstations
 • geschikt voor centrale en decentrale organisaties

Wat is het *niet*?
Met deze dienst kan nooit vastgesteld worden waarmee u op uw computer bezig bent of bent geweest (bestanden, e-mail, websites, etc.).
Met deze dienst kunnen geen (al dan niet periodieke) scherm-afbeeldingen gemaakt en kunnen geen bestanden bekeken of gekopieerd worden.

Wat is het wel?
Een gedetailleerde beschrijving over deze dienst, de mogelijke modules van deze dienstverlening en en een verklarende begrippenlijst treft u hier aan. Of klik direct op één van onderstaande links.

Bewakingsmodules voor serversystemen
S1 - Dagelijkse Server Veiligheidscontrole
S2 - Dagelijkse Server Gezondheidscontrole
S3a - Real-Time Server & Netwerk Bewaking - Basis
S3b - Real-Time Server & Netwerk Bewaking - Uitgebreid
S4 - Server & Netwerk Management

Bewakingsmodules voor werkstations
W1 of O1 - Dagelijkse Werkstation Gezondheid Controle
W2 of O2 - Real-Time Werkstation Bewaking

Aanvullende modules voor servers en werkstations
A1 - Update Beheer
A2 - Beheerde Antivirus (Windows)
A3 - semi-maatwerk (Windows/OSX)
A4 - Automatische Taken (Windows)

Gratis functionaliteiten voor servers en werkstations
'SBoA'-systeem icoon

 

De dienst 'Systeem Bewaking op Afstand' is een abonnement voor onbepaalde tijd waarbij u als klant kiest welke dagelijkse computer-controles ú belangrijk vindt en automatisch moeten plaatsvinden. Of het nu gaat om de actualiteit van de virusscanner, of bepaalde Windows services wel gestart zijn, of veiligheidsupdates van toepassingen wel geïnstalleerd zijn: de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Voor bijvoorbeeld nog geen €0,50 per dag wordt uw server dagelijks en automatisch gecontroleerd op de status van antivirus en de backup. De (optionele) rapportage via e-mail is daarbij inbegrepen!

En voor ongeveer €0,13 per dag wordt uw computer of notebook automatisch gecontroleerd op bv. status van antivirus, gezondheid van de harde schijf, mislukte aanmeldpogingen en foutmeldingen in het Windows Logboek. Ook hier is de (optionele) rapportage via e-mail inbegrepen!

Verder bent u vast gecharmeerd van het 'Try Before You Buy'-programma.

Hoe werkt het?
De dienst is modulair opgezet. Daarnaast wordt vanwege de aard en functionaliteit van besturingssystemen een onderscheid gemaakt in servers en werkstations (lees: PC’s/notebooks).

Het verschil tussen een server en een werkstation zit behalve in de hardware (een server staat 24 uur per dag 7 dagen in de week aan, is vrijwel altijd bedrijfskritisch, etc.) ook in het besturingssysteem. Niet alleen worden accenten ten aanzien van processen anders gelegd, maar een server biedt ook veel meer functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan toegang van buitenaf tot het lokale netwerk, beheer van netwerkprinters, etc., etc.

De werking van deze dienst is gebaseerd op het op de server/werkstation installeren van een zogenaamde ‘agent’. Deze 'agent' verstuurd op gezette tijden afgesproken informatie met betrekking tot status van processen, harde schijven, netwerkgebruik, performance, etc., etc. naar een datacenter in Europa.

Eventuele beveiligingsmeldingen door het besturingssysteem en/of firewallproducten met betrekking tot de een aantal programma's (o.a. AGENT.EXE, ASSETSCAN.EXE, WINAGENT.EXE en CSCRIPT.EXE) dienen dan wel toegelaten te worden worden... Dit levert gegarandeerd geen beveiligingsrisico op!

De 'agent' kan geïnstalleerd worden op elke server met Microsoft Windows Server (NT, 2000, 2003, 2008) of Small Business Server, op werkstations met Microsoft Windows 2000 of hoger, Linux (serverdistributies) en MacOS (MacBook, iMac met OSX versie vanaf 10.5). Het effect van de agent op de performance van de server/werkstation is nihil. De gemiddelde hoeveelheid dataverkeer welke periodiek wordt verstuurd ligt in de orde van 600Kb.

De dienst 'Systeem Bewaking op Afstand' is geen vast onderhouds-contract en heeft geen vaste looptijd, maar heeft alleen per module een vast maandbedrag.
Wilt u stoppen met het gebruik van deze dienst is het simpelweg een kwestie van het verwijderen van de agent van uw systeem. U ontvangt dan met ingang van de daaropvolgende maand geen factuur meer.

Wat kost het?
Klik op onderstaande afbeelding om het onderliggende PDF-bestand te openen. De tabel geeft de netto maandkosten per systeem weer. Er is bewust gekozen voor een aantal standaardmodules, zodat er altijd wel één is die bij uw wensen past. Uiteraard kan in overleg met u worden afgeweken van deze modules.

De modules S1 t/m S3(a/b) hebben betrekking op servers, terwijl de modules W1, W2, M1 & M2 betrekking hebben op werkstations

In verband met de lage maandlasten per systeem geldt uitsluitend voor werkstations een extra clausule waar begrip voor gevraagd wordt:
> bij de facturering wordt uitgegaan van vooruitbetaling per N maanden, waarbij N zodanig gekozen wordt dat het factuurbedrag minimaal €44,95 netto bedraagt.

Indien tussentijds alsnog besloten wordt te stoppen met deze dienst worden de niet gebruikte maanden uiteraard gerestitueerd.

Een gedetailleerde beschrijving over dit programma, de mogelijke modules van deze dienstverlening en en een verklarende begrippenlijst treft u hier aan.

 

Openingstijden: werkdagen 09:00 - 17:00 Sitemap CiWeb Webdesign en HaarmanB ICT
Het Rocht 65 email: support@haarmanb-ict.nl Disclaimer en Algemene Voorwaarden
9481 HJ Vries KvK: 4072901 Privacyverklaring
+31 (0)592 580 170 IBAN: NL97 INGB 0001665510 Klachtenregeling
  BIC: INGBNL2A Beheer-op-Afstand